Ugnsbakat

På Magnussons är vi lite eljest. Ta det här med ugnsbakning till exempel, något som vi är ensamma om i hela Skandinavien. Att ugnsbaka hund-och kattmat är visserligen en långsam process, som både tar längre tid och begränsar vår produktionskapacitet, men fördelarna är faktiskt så många att vi tycker det är värt mödan.

För det första är ugnsbakning en både mildare och skonsammare tillagningsprocess som bevarar proteinernas och vitaminernas egenskaper på bästa tänkbara sätt. För det andra blir maten mer lättsmält och mycket god. Ugnsbakning bevarar nämligen råvarornas smaker och aromer vilket gör att vi, till skillnad från många andra tillverkare, slipper tillsätta smakförstärkare. En annan sak vi slipper göra är att spraya de färdiga pelletsen med fett, så att maten varken luktar illa eller klibbar. Så att den blir så naturlig och näringsrikt som möjligt. Och god förstås.

Relaterat

Innehållet är nog det första du tittar på när du köper mat till din bästa vän. Varifrån kommer maten? Innehåller det några konstiga tillsatser? Är köttet färskt? Råvarorna är med andra ord A och O. Därför använder vi i Magnussons enbart svenska ingredienser i vår hundmat och samarbetar med svenska bönder.