Svenska råvaror

Innehållet är nog det första du tittar på när du köper mat till din bästa vän. Varifrån kommer maten? Innehåller det några konstiga tillsatser? Är köttet färskt? Råvarorna är med andra ord A och O. Därför använder vi i Magnussons enbart svenska ingredienser i vår hund- och kattmat, från svenska bönder vi samarbetar med.

Till vår fabrik i Håbolund kommer det varje morgon leveranser med högkvalitativt färskt kött, direkt från slakteriet, i en obruten kylkedja. De färska äggen och grönsakerna kommer från svenska gårdar som drivs av bönder vi litar på. Bönder som är lika måna om djuren och miljön som vi och därför bannlyst tillväxthormoner och genmodifierat.

Småskaligt

Största lyxen med att vara småskalig är att kunna välja och välja bort, att aldrig behöva kompromissa. Alla våra leverantörer lever självklart upp till svenska regelverk, men också våra egna höga krav på djurhållning och kvalitet. De färska grönsakerna och köttet är odlade och uppfödda i Sverige, så vi har ständig kontroll på råvarornas ursprung och inte minst hur de har hanterats. Det är en spårbarhet som är unik i  vår branschen. Översatt i miljötermer betyder det inga långa transporter över land och hav och inte heller några onödiga koldioxidutsläpp.

Våra råvaror är helt enkelt bland det bästa Sverige har att erbjuda

Svenska råvaror

Våra råvaror är helt enkelt bland det bästa Sverige har att erbjuda, fulla med näring och nyttigheter, så att vi kan laga välbalanserad, näringsrik och god hund- och kattmat. För precis som vi människor, förtjänar våra bästa vänner också mat som är svensk, håller hög kvalitet och är tillverkad på ett skonsamt sätt i Sverige.

Relaterat

Nyhet: Sveriges första ursprungsmärkta hundmat

Magnussons hundmat blir först ut i djurmatskategorin att ansluta sig till ursprungsmärkningen Från Sverige, och blir därmed Sveriges första garanterat svenska hundmat. Hundmaten är tillverkad på svenska råvaror och produceras på Magnussons familjegård i Bro.