Roliga aktiviteter för din hund i påsk

Påsk innebär ledighet för många och extra tid för att umgås. Varför inte då ta tillfället och hitta på en ny rolig aktivitet med din hund? Vi tipsar om två roliga påsklekar för dig och din hund.

Äggjakt

Låt din hund jobba med luktsinnet. Att söka efter ett påskägg som innehåller hundgodis är ett bra sätt att öva på mental träning. Fyll ett påskägg med hundgodis eller godbitar som hunden tycker om. Visa därefter ägget för hunden och be hunden vänta medans du gömmer ägget. Leken kan vara både inomhus eller utomhus. Be sedan hunden söka efter ägget och hjälp den att få upp det om det behövs. Var lite varsam så inte hunden tuggar i sig ägget.

Lyft på ägget

En annan rolig lek är att hunden ska försöka lyfta ena halvan av ett påskägg för att få fram sitt godis. Fånga hundens uppmärksamhet genom att visa att du placerar hundgodis på en filt eller matta, och därefter lägger du ena ägghalvan som ett lock över. Låt därefter hunden använda sin nos och tassar för att försöka lyfta ägghalvan.

Glad påsk önskar vi på Magnussons!