Tassvård under vintertid

Hundars tassar utsätts för mycket, speciellt under vintertid. Slitaget på tassarna blir mycket större pga vägsalt, slask, samt snö och kyla. Under vintern är det därför bra att ägna hundens tassar lite extra uppmärksamhet. Vi på Magnussons har satt ihop några värdefulla tips för att förebygga problem.

1. Skölj och torka tassarna
Efter promenaden kan det vara bra att skölja rent tassarna för att få bort grus och annat smuts. Skölj tassarna i ljummet vatten och var noga med att torka tassarna ordentligt, så dom inte förblir fuktiga.

2. Ansa lång päls
Vissa hundar har mycket päls mellan trampdynorna, då kan det vara bra att klippa ner den lite. Så att det inte fastnar grus och snö i pälsen.

3. Tassalva
Värt att tänka på är att skare, grus och is kan vara vasst för hunden att gå på. Smörj gärna in trampdynorna med en fet tassalva för att förebygga sprickor, och för att dom ska hålla sig mjuka och fina.