Så aktiverar du din katt

För katter är det viktigt att de får utlopp för både mental och fysisk stimulans samt jaktbeteenden. Genom att leka minskas stress för de får följa sin naturliga instinkt och hålla sig i form. Detta gäller ännu mer för  innekatter eftersom de har mycket färre möjligheter att avreagera sig än utekatter. Vi tipsar om 3 aktiviteter som hjälper din katt att få utlopp för detta.

1. Jaga
Katter gillar oftast att jaga och leka på kvällen, innan gryningen. Låt katten jaga saker längs golvet, i en låda eller under ett tyg. Små prassliga bollar som blänker och prasslar brukar vara populärt. Om du använder en laserpekare så tänk på att katten måste få fånga något efter ett tag. Annars kan det lätt byggas upp en frustration hos katten.

2. Leka tillsammans
Katter älskar ofta saker som påminner om fåglar och insekter, såsom vippor och att fånga saker i luften. Här kan man t.ex. kasta upp torrfoderkulor eller godisbitar i luften.

3. Göm mat
Lägg en del av kattens mat i en toalettrulle med hål i. En rolig aktivitet där katten får pyssla lite för att få sin mat.