6 månader – Dio och de andra husdjuren

Förutom Dio finns det även tre katter och fem höns i huset. Det har tagit lite tid för dem att vänja sig vid varandra. Dio är ju ingen jakthund men när en katt eller en höna springer så är det väldigt lockande att jaga dem ändå. Hon skäller gärna samtidigt vilket såklart får dem att springa ännu fortare.

Till en början har katterna fått ha övervåningen I fred medan Dio fått stanna på bottenvåningen och de har bara fått hälsa på varandra under kontrollerade former. Som den valp hon är blir hon väldigt energisk när hon ska hälsa på katterna och katterna förstår inte hennes hundspråk ännu så vissa smällar har de gett henne men hon har inte gett upp för det och ju mer tiden gått desto lugnare har hon blivit med dem.

Numera kan Dio och katterna ligga bredvid varandra i soffan så det går helt klart framåt. Till hösten är de säkert helt coola med varandra, förutsatt att Fluff, katten som gärna försvinner till skogs veckor i streck, kommer hem så de kan lära känna varandra. Hur har ni gjort för att vänja valpen med olika husdjur?