Sveriges första ursprungsmärkta hundmat

Magnussons hundmat blir först ut i djurmatskategorin att ansluta sig till ursprungsmärkningen Från Sverige, och blir därmed Sveriges första garanterat svenska hundmat. Hundmaten är tillverkad på lokala svenska råvaror och produceras på Magnussons familjegård i Bro.

Det finns flera anledningar att välja mat producerad i och från Sverige, något vi människor ofta tänker på för vår egen del men glömmer bort när det kommer till våra husdjur. Samma tankar kringekologisk och närproducerad mat bör självklart appliceras även på dem, säger Jonas Magnusson på Magnussons.

Från Sverige-märket innebär att alla de livsmedel och produkter som bär märket är tillverkade iSverige och av svenska råvaror. Det betyder bland annat att allt kött som ingår i produkterna måste vara fött, uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Andra varumärken som använder märkningen är bland annat Max och Scan.

Också Sveriges första KRAV-märkta torrfoder

Som en förlängning på företags hållbarhetsfokus lanserade Magnussons i början på 2019 ett helt ekologiskt och KRAV-märkt hundfoder, Magnussons Ekologiska, som är det första helsvenska ekologiska foder på marknaden.

Magnussons är ett familjeföretag som i tre generationer har tillverkat hundmat hemma på gården i Bro. Idag är det bröderna Kåre och Jonas Magnusson som driver företaget vidare.Allt började dock med deras farmor Ulla, som framgångsrik uppfödare av Grand Danois började laga all hundmat själv. Något som gjorde att hon lärde sig vikten av bra kvalitet god kosthållning för hälsosamma hundar.

Om Från Sverige

Märket Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning som gör det enklare att hitta svenskproducerad livsmedel, råvaror och växter i butiken. Märket används på produkter som uppfyller Svenskmärkning AB kriterier: odlad, född och uppväxt, förädlad och förpackad i Sverige. Det förtydligande märket Kött från Sverige används på kött och charkuterier och mejeriprodukter kan både använda märket Mjölk från Sverige och Från Sverige. Märkningen är ett svar på konsumenternas ökade efterfrågan på svenskproducerade livsmedel, och bidrar till att säkra tillgången på svenska råvaror för framtiden.

Märkningens fem kriterier
1. Alla djur är födda och uppfödda i Sverige
2. Odling har skett i Sverige
3. All förädling och packning har gjorts i Sverige
4. Kött, mjölk, ägg, fågel, fisk och skaldjur är alltid utan undantag 100% svenskt, även i en produkt med flera ingredienser, som en korv eller fruktyoghurt.
5. För produkter som består av fler än en ingrediens